חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עיצוב קצביות

עיצוב פנים לעסקים

עיצוב קצביות

עקרונות העיצוב וחשיבות הירידה לפרטים בעיצוב קצבייה

עיצוב עם בשר – מהם העקרונות המנחים בפרויקט של עיצוב קצבייה שיענו על הדרישות המיוחדות של עסק מסוג זה

פתיחת קצבייה מצריכה תכנון מקיף. מכיוון שמדובר בעסק מורכב יותר מחנות בשר, נדרש לתת בו מענה לכל הצרכים הקיימים בבתי עסק העוסקים במזון, ובמקביל להתחשב בגורמים נוספים המייחדים עסק מסוג זה.

להבדיל מעסקי מזון כמו מסעדה או מטבח מסחרי אחר, הציוד והמכשירים שנעשה בהם שימוש בקצבייה שונים לחלוטין, ועל מנת לעצב קצבייה באופן יעיל, נוח לעבודה, בטיחותי ונעים נדרש להכיר אותם היטב.

עקרונות מנחים בעיצוב קצבייה

עיצוב קצבייה מוצלח לוקח בחשבון את תהליכי העבודה השונים, החל מעיבוד הבשר, דרך חיתוך שלו ועד לעמדת המכירה והאריזה ללקוח. עבור כל אחד מהתהליכים הללו יש להקנות אזורי עבודה ייעודיים שמעוצבים בהתאם לתהליך העבודה והצרכים השונים.

היכולת לשמר את טריות המוצרים ולמנוע זיהומים הנה הכרחית, ולכן עיצוב קצבייה חייב לשלב אלמנטים שנועדו להקל על הניקיון ועל התברואה, שחשובים באופן קריטי, גם בשל דרישות משרד הבריאות וגם בשל הדאגה לבריאותם של הלקוחות והצרכנים. פרט לכך, חשוב לשים על נושא זה דגש, משום שהוא יתרום לתדמית העסק, והינו חיוני, במיוחד בעסקי מזון, ובקצביות על אחת כמה וכמה.

עיצוב קצבייה חייב לשלב גם מרכיבים קמעונאיים, אמצעי תצוגה של בשר המיועד למכירה וחלוקה ברורה בין מוצרים המיועדים לקירור לבין מוצרים המיועדים להקפאה, וכן הפרדת מוצרי בשר מעוף, שרלוונטית הן בעמדת המכירה והן בעמדות העבודה והכנת המוצרים.

AVSH0010-12s

חשיבות המדידות וירידה לפרטים בעיצוב קצבייה

אי התאמה או טעות במדידות, ולו הקטנה ביותר, עלולים לגרור תקלות ואתגרים רבים בתפעול הקצבייה, וכל פספוס זעיר עלול להוביל לפגם עיצובי גדול. עיצוב קצבייה חייב להיעשות בצורה מדויקת כמו פאזל, שכל חלקיו מתחברים באופן מושלם, על מנת להבטיח תהליכי עבודה יעילים וניצול מיטבי של החלל ומרחבי העבודה.

פריסה ועיצוב נכונים יכולים למנוע בעיות תברואתיות, בטיחותיות ותפעוליות בקצבייה, ואין להקל בהם ראש. במקביל נדרש כמובן לעמוד בכל תקני הבריאות וקודי הבנייה הקבועים בחוק.

עיצוב קצביית בוטיק

כחלק מהמגמה של עסקים מקומיים לבלוט ולהיבדל מהמתחרים, רבים מבעלי הקצביות מבקשים לעצב חלל מודרני עם אווירה ייחודית, שמשדר ניקיון, איכות וסטייל. כיום כל בעל עסק רוצה להעניק לקהל הלקוחות חווית קנייה, ולכן כל קצבייה מעוצבת בסגנון ייחודי על סמך תוכניות וחזון עיצובי ייחודי.

שילוב של חיפויים, קרמיקות, טפטים, חומרי גלם ייחודיים, דקורציות וגופי תאורה יכול ליצור חלל עם אופי, שמשדר אמירה, ובכדי להשלים את חווית הלקוח ניתן לשלב משחקי צבעים ותאורה, שנכונים לצרכים הפונקציונליים והעיצוביים של הקצבייה.

לקבלת הצעת מחיר מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

אהבתם את המאמר? שתפו אותו עם אחרים

מאמרים נוספים לקריאה

דילוג לתוכן