יצירת האווירה המושלמת: טיפים לעיצוב פנים לבעלי מסעדות
פותחים מסעדה או משדרגים את חלל הפנים הקיים? זה הזמן לדעת הכול על יצירת האווירה המושלמת בשטח המסעדה באמצעות טיפים חשובים לעיצוב פנים.
"האווירה העיצובית של המסעדה, חשובה לא פחות מאיכות האוכל המוגש בה", טוען רוני בארי, מבכירי המעצבים המסחריים בישראל, "כאשר עיצוב פנים נכון של שטח המסעדה תורם רבות להעצמת החוויה האישית של לקוחותיה, ובתוך כך, עיצוב הפנים משפיע גם על החוויה הקולינרית שהמסעדה מציעה". דבריו של רוני בארי, מבוססים על היכרות רבת שנים עם תחום העיצוב המסחרי, כאשר המשרד שבבעלותו הוא בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתחום, המתמחה בשירותי עיצוב לכל סוגי העסקים, לרבות, מסעדות ובתי קפה. התיישבנו לשימה מעניינת עם רוני בארי בנושא עיצוב מסעדות וריכזנו עבורכם את הטיפים והרעיונות החשובים ביותר שלו, אשר יסייעו לכל אחד ואחת מבעלי המסעדות שביניכם, לשדרג את חלל הפנים של המסעדה ולייצור את האווירה המושלמת עבור הלקוחות.
החשיבות של עיצוב פנים למסעדות
"כמעצב חללים מסחריים", מסביר לנו רוני בארי, "אני נשאל לא אחת על החשיבות הנלווית לתהליך המקצועי של עיצוב חנויות וחללים מסחריים, כאשר התשובה אותה אני מספק זהה לכל תחומי המסחר ולכל סוגי העסקים והיא טמונה בעובדה שעיצוב הפנים נועד לספק ללקוח את חווית הקנייה הייחודית אשר תגרום לו להישאר, להתעניין, לקנות ולחזור למקום שוב ושוב, והדבר תקף גם לגבי תהליך מקצועי של עיצוב פנים למסעדה".
אם כך, מהו השלב הראשון בתכנון תהליכי עיצוב פנים של חלל המסעדה?
"בדומה לכל תהליך אחר של עיצוב חללים מסחריים, גם תהליך עיצוב מסעדה חייב להתחיל בהבנת התפיסה העסקית של המקום והגדרת קהל המטרה אליו הוא מכוון", מסביר לנו רוני בארי, "כאשר הבנת תפיסת המסעדה וקהל היעד שלה, מסייעים לי כמעצב חנויות וחללים מסחריים, לייצר דיאלוג בין כל האלמנטים הוויזואליים בתוך חלל המסעדה האמורים לספק ללקוח את חווית הקנייה הייחודית לה הוא מצפה, ובמקרה זה, את החוויה הקולינארית שלשמה הוא הגיע לאותה מסעדה מלכתחילה. לצורך כך, יש להגדיר בראש ובראשונה את סוג ואופי המסעדה ומתוך כך להגדיר את קהלי היעד של המסעדה ולהבין מה מגרה ומרגש אותם ומה מעורר בהם את חוש הטעם והריח".
וכיצד מביאים את זה לידי ביטוי בפועל?
"עיצוב פנים למסעדה", מסביר לנו רוני, "מיושם בראש ובראשונה בהתאם לגודל המקום ותנאי השטח שלו, כלומר, אופן חלוקת חלל הפנים לשטחי העבודה וההסעדה. מעבר לכך, קיימת חשיבות רבה לבחירת הצבעים והחומרים הנכונים בהם נעשה שימוש בכל תהליך העבודה, וזאת לצד עיצוב תאורה וריהוט ואופן הצגת אלמנטים דקורטיביים כאלו ואחרים המתכתבים עם הקונספט העיצובי של המסעדה, כאשר הקונספט עצמו הוא פועל יוצא של אופי וסוג המסעדה, החוויה הקולינארית המוצעת לקהל הלקוחות במקום, וכמובן, המאפיינים הכללים של קהל המטרה העיקרי והמשני של המקום".
מהו הטיפ החשוב ביותר לעיצוב מסעדות?
"כל תהליך של עיצוב פנים מסעדה", מסביר רוני, "חייב להיעשות תוך יצירת איזון בין פונקציונאליות לאסתטיקה, כאשר ההיבט הפונקציונאלי נועד לשכלל ולייעל את העבודה השוטפת בשטח המסעדה, משלב קבלת הסחורות וחומרי הגלם ועד להוצאת המנה ללקוח, ואילו ההיבט האסתטי, נועד לתמוך בחוויית הלקוח ולייצר את החוויה המושלמת עבורו לאורך כל שהותו במקום. בשלב זה חשוב לציין שיצירת האיזון בין השניים נעשית בהתאם לקונספט העיצובי הנבחר והמותאם ביותר למסעדה ולתנאי השטח בו היא ממוקמת".
מהו תהליך העבודה של עיצוב מסעדה במשרדך?
"כמשרד בעל התמחות בתחום העיצוב המסחרי", מספר לנו רוני, "משרדנו מספק תהליך עבודה ייחודי לכל סוגי העסקים הנדרשים לעיצוב חלל פנים, לרבות, מסעדות ובתי קפה, כאשר השלב הראשון בתהליך העבודה כול למדידה מדויקת של חלל הפנים, והדבר נעשה במקביל לחשיבה קונספטואלית משותפת של הצוות המקצועי מטעם המשרד לבין בעלי המסעדה, בכל הנוגע להגדרת החזון העיצובי של המקום. בשלב השני, החזון העיצובי מתגבש לכדי תכנית רעיונית במסגרתה מושם דגש על פתרונות תפעוליים הנחוצים לצורך הפעלת המסעדה על פי הנהלים וההנחיות הקבועים בחוק ובהתאם לצרכי קבלת רישוי עסק. בשלב השלישי, נקבעת תכנית העמדה של השטח התפעולי של חלל המסעדה ושל שטחי ההסעדה במקום. בשלב זה, נבחנות מספר חלופות בהתאם לרמות השקעה שונות מצד בעלי המקום, כאשר כל חלופה מותאמת לקונספט העיצובי הנבחר. בשלב הרביעי ולפני האחרון, אנו מעמידים לרשות בעלי המסעדה תכנית לביצוע שהיא למעשה תכנית אדריכלית לביצוע של קבלני משנה, וביניהם, קבלן בינוי, קבלן תאורה, קבלן חשמל ותקשורת וכדומה, וזאת לצד הנחיות מקצועיות לבעלי מקצוע בתחום הריהוט, הקירור, מערכות המיזוג וכדומה. השלב החמישי והאחרון, אנו מספקים למעשה תכנית ביצוע ופיקוח על כל עבודות הבינוי הנחוצות לצרכי עיצוב חלל הפנים, וכחלק ממעטפת השירותים המוצעת על ידינו, אנו מסייעים גם בבחירת קבלני ביצוע, בתהליכי תמחור וכדומה".
האם ההשקעה הכספית הנלווית לעיצוב פנים המסעדה באמת משתלמת?
"חד משמעית" קובע רוני בארי, "השקעה בעיצוב פנים מקצועי משתלמת לכל סוגי העסקים, ועל אחת כמה וכמה לבתי עסק בתחום המזון וההסעדה. עיצוב פנים נכון של שטח המסעדה, יכול למשוך לקוחות, לייצר עניין בקרב הלקוחות, לייצר את האווירה הנעימה והנוחה ובסופו של דבר לתרום להצלחת המקום ולהעניק לכל סועד וסועדת את חוויית האירוח המושלמת. חשוב לציין שרמת ההשקעה ניתנת להתאמה על פי מסגרת התקציב העומדת לרשות בעלי המקום ובהתאם להיקף העבודות הנחוצות לצורך עיצוב חלל הפנים. בסופו של דבר, ההשקעה הראשונית תשתלם לבעלי המסעדה לאורך שנים ותאפשר להם ליהנות מחלל פנים פונקציונאלי המותאם לכל צרכי העבודה הנחוצה להם ברמה היומיומית".